Summer School

Au început înscrierile la Summer School! 

 

Summer School este o tabără-workshop de animație gratuită, pentru liceeni. Workshop-ul va avea loc între 14-20 iulie 2024 în Timișoara la FABER. Cazarea la hotel, mâncarea și echipamentul pentru workshop vor fi asigurate de către organizatori.

 

Participanții vor petrece o săptămână alături de Anna Florea și Laura Pop în calitate de traineri ai workshop-ului. Pe parcursul celor 7 zile de tabără, participanții vor beneficia de un workshop complet și intens, având ocazia de a crea o animație împreună.

Anna Florea este ilustratoare, animatoare și regizoare, co-fondatoare a studioului RIVULET și co-autoare a două scurtmetraje de animație „Mr. Anxiety goes on a date” (2016) și „invizibilii” (2020), realizate împreună cu colectivul 4inaroom.

 

Laura Pop este regizoare multi-premiată̆ de film de animație. Laura are o licență în scenografie, un masterat în film de animație și un doctorat în studii de film. Este interesată̆ de cinematografia poetică̆, iar filmele ei propun perspective filosofice asupra propriei persoane, asupra ciclului vieții și a morții. 

 

Anna și Laura ne-au lăsat câteva hint-uri despre tema ediției: ‘Vă veți inspira din propriile experiențe, din amintiri, din momentul prezent și din senzațiile corpului pentru a crea o colecție de animații - un jurnal vizual și senzorial. Vom lucra împreună cu noțiuni legate de ritm, compoziție, culoare, printr-o abordare de lucru individuală, cât și colectivă.’ 

 

Înscrierile pentru Summer School sunt deschise până pe 24 iunie. Workshop-ul este deschis liceeniilor din România și Republica Moldova. Vor fi selectați 10 participanți.

 

Pentru a te înscrie, devino membru al Comunității Incubatorul de Animație aici.

 

Selecția participanților va fi realizată în urma unei aplicații, care trebuie să includă următoarele:

 

1. Portofoliu (4 lucrări reprezentative, în orice tehnică) in format PDF

2. Exercițiu practic: Alegeți una din următoarele emoții: furie, fericire, plictiseală, anxietate, încredere și reprezentați-o printr-o animație non-figurativă (folosiți linii, forme, pete etc.; nu personaje sau fețe) care să aibă durata maximă de 5 secunde. Suntem interesați de felul în care decideți să abordați tema din punct de vedere conceptual și mai puțin din punct de vedere tehnic. Format: .mp4, .mov sau .gif

 

Incubatorul de Animație aparține organizației non-guvernamentale non-profit Animest (vezi mai multe despre Asociația Animest). Acest proiect este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

Animația creată în cadrul atelierului nostru de anul trecut a fost selectată și proiectată la festivalul Vafi & Rafi în Varaždin, Croația și Archer Film Festival in Los Angeles, SUA. Vezi animația:

 

 

Alătură-te