Parents Talk la Incubator: Experiențele părinților cu Incubatorul de Animație

Am stat de vorbă cu câțiva părinți ai adolescenților care au participat la workshopurile noastre de la Incubatorul de Animație pentru a afla care sunt impresiile lor despre experiențele copiilor lor. Prin aceste interviuri, ne-am propus să înțelegem mai bine impactul pe care aceste ateliere le-au avut asupra tinerilor participanți, dar și cum au văzut părinții progresul și dezvoltarea lor personală și creativă.

Ce a însemnat pentru copilul tău participarea la un workshop Incubatorul de Animație?

Ivona-Luiza Amariței, mama Clarei: "Drag Incubator, vă iubesc și vă respect! Ați creat și crescut o familie frumoasă de artiști minunați. Clara a câștigat prieteni, familie, și-a dezvoltat creativitatea, a intrat în lumea filmului și i s-a deschis orizontul."

Antoneta Benu, mama Paulei: "Participarea Paulei la Incubatorul de Animație a fost esențială pentru conturarea personalității ei artistice. Aici a cunoscut mai multe persoane cu preocupări similare, tineri care au devenit în scurt timp prieteni."

Ioana Constantinescu, mama Anei: "Fiica mea a așteptat cu nerăbdare participarea la acest workshop, fiecare zi se finaliza cu povestirea tuturor lucrurilor pe care le-au conceput și realizat." 

Ce a învățat în urma acestei experiențe și cum a influențat participarea la workshop încrederea și abilitățile sociale ale copilului tău?

Ivona-Luiza Amariței: "Clara a învățat tehnici de animație și a cunoscut alți artiști. Adolescenții au avut ocazia să își exprime individualitatea, să își definească identitatea. Ați reușit să creați un cadru în care ei se simt în siguranță, ghidați, călăuziți și creativi."

Nicoleta Olteanu: “A învățat lucruri noi despre industrie, despre animație ca și profesie și despre munca în echipă, e mai încrezătoare în sine și workshop-ul i-a deschis pofta de a cunoaște mai mult.”

Ioana Constantinescu: "Ana a învățat să lucreze în echipă, la școală nu învață acest aspect. A constatat că se simte excelent când este apreciată atât de coechipieri, cât și de îndrumători."

Cum te-ai simțit în legătură cu siguranța copilului tău când a participat la un workshop Incubatorul de Animație în persoană?

Antoneta Benu: "În ceea ce privește siguranța participării, organizatorii au pus la dispoziția părinților toate detaliile, astfel încât am avut încredere că activitățile vor fi desfășurate în siguranță pentru fiica mea. Incubatorul este un loc sigur din punctul meu de vedere, un loc în care am lăsat-o pe fiica mea și în care aș mai lăsa-o și în viitor. Este un spațiu în care exersarea acestui drum se poate face în cele mai bune condiții de siguranță, dar și de libertate, atât de dorită de fiecare tânăr participant."

Nicoleta Olteanu: “La început eram puțin îngrijorată, necunoscând fizic echipa Incubator. Însă după ce am luat legătura și am comunicat cu membrii echipei, m-am simțit mai încrezătoare despre siguranța copilului meu. Aceștia sunt oameni primitori și călduroși, având la atelier materialele necesare de lucru, cât și o cazare calitativă, prioritatea lor fiind confortul tinerilor pe care îi îndrumă în aceste workshopuri.”

Ți-ai mai trimite copilul într-o tabără workshop Incubatorul de Animație sau ai recomanda altor părinți?

Ioana Constantinescu: "Cu siguranță aș mai trimite copilul într-o tabără Incubatorul de Animație și aș recomanda cu căldură și altor părinți. Este o oportunitate deosebită de a crea într-un spațiu informal, fără presiunea notelor și a profesorilor. Copiii devin mai empatici, mai încrezători în forțele proprii."

Nicoleta Olteanu: "Recomand cu toată încrederea. Ca părinte, trebuie să aveți încredere în primul rând în copilul dumneavoastră și să îl sprijiniți în cariera lor ca și artiști tineri. Incubatorul de Animație este unul dintre cele mai bune spații naționale pentru tineret de a învăța și de a se dezvolta pe plan vocațional."

Ce i-ai transmite unui părinte care este îngrijorat pentru siguranța copilului lui în legătură cu participarea la un workshop Incubatorul de Animație?

Nicoleta Olteanu: "Este un colectiv primitor, dornic de a învăța tinerii și de a le extinde cunoștințele în artă. Membrii echipei Incubatorului vor fi mereu dispuși să comunice cu dumneavoastră și să asigure confortul și bunăstarea copilului."

Ivona-Luiza Amariței: "Schimbarea și evoluția sunt inevitabile în viața unui om, iar datoria noastră de părinți este de a le oferi copiilor întreg suportul pentru realizarea visurilor în condiții de siguranță. Organizatorii sunt extraordinari, muncitori și apropiați de copii. Am parcurs și eu alături de Clara această călătorie, mi-ați arătat și mie, indirect e adevărat, cât de frumoasă și complexă este această lume a animației, cât de mult poți exprima și educa prin filmul de animație.”

Ne-am bucurat să auzim părinții spunând că workshopurile Incubatorului de Animație nu doar că au fost o oportunitate de învățare tehnică, dar au contribuit și la creșterea încrederii în sine și la dezvoltarea abilităților sociale și de colaborare ale adolescenților. Fiecare poveste împărtășită reflectă bucuria și mândria părinților de a vedea cum copiii lor descoperă și își dezvoltă pasiunile într-un mediu creativ și suportiv. Ne dorim ca aceste experiențe să continue să inspire și să formeze noi generații de artiști.