Câștigătorii etapei finale a Incubatorului de animație, ediția a-III-a

Cea de-a treia ediție a Incubatorului de Animație - programul educațional Animest care încurajează liceenii din România și Republica Moldova să-și dezvolte aptitudinile creative înspre industria filmului de animație, s-a încheiat. Cei 10 finaliști au participat la un workshop de animație, care s-a desfășurat în București, între 10 și 14 octombrie. Adolescenții au fost îndrumați de către animatorii Laura Pop și Cristian Radu, aceștia oferindu-le cunoștințele și instrumentele necesare pentru a crea secvențe animate cu propria interpretare asupra temei Pasări de Noapte.

Urmăriți animațiile celor 10 liceeni:

După o săptămână petrecută în compania îndrumătorilor din Incubatorul de Animație și în urma voturilor exprimate de un juriu format din specialiști din domeniu, Rigby Matei, unul dintre cei 10 liceeni finaliști, a fost premiat în cadrul ceremoniei de sâmbătă seara cu premiul Incubatorului de Animație, secțiunea Juniori, pentru "abilitățile în animație, atenția la detalii și evoluția pe care a demonstrat-o de la începutul Incubatorului de Animație și până la final".

Mențiunea Specială a Incubatorului de Animație a fost câștigată de Marta Cretu "pentru abilitatea de a spune o poveste completă și de a crea o atmosferă specială în cadrul unei animații atât de scurte".

Premiul Incubatorului de Animație de la secțiunea Seniori a fost câștigat de Alexandrina Moldovan, care "nu numai că a dat viață personajului, dar a dat viață unei lumi întregi".