Câștigătorii etapei finale a Incubatorului de animație, ediția a-II a

Cea de-a doua ediție a Incubatorului de Animație - programul educațional Animest care încurajează liceenii din România și Republica Moldova să-și dezvolte aptitudinile creative înspre industria filmului de animație, s-a încheiat. Cei 10 finaliști au participat la un workshop de animație, care s-a desfășurat online, între 11 și 15 octombrie. Adolescenții au fost îndrumați de către animatorii Laura Pop și Cristian Radu, aceștia oferindu-le cunoștințele și instrumentele necesare pentru a crea secvențe animate cu îndrăgita protagonistă a serialului animat românesc omonim, Mihaela.

Urmăriți animațiile celor 10 liceeni:

După o săptămână petrecută în compania îndrumătorilor din Incubatorul de Animație și în urma voturilor exprimate de un juriu format din specialiști din domeniu, Caterina Chereches, unul dintre cei 10 liceeni finaliști, a fost premiat în cadrul ceremoniei de sâmbătă seara, pentru "complexitatea personajului și plasarea lui într-o lume congruentă, și pentru abilitatea de a crea o atmosferă coerentă prin sunet".

Programul educațional s-a încheiat și cu două mențiuni speciale, oferite participantei Miriam Arvunescu, pentru "armonia personajelor cu decorul și atenția la detalii în crearea lumii personajului", și Alisa Vasiliu, pentru "complexitatea animației și rafinamentul execuției".


Felicităm toți participanții și sperăm să îi vedem cât de curând în competiția festivalului!