Proiecția Adolescenților la Animest.19

It’s time for young talent on the big screen!


Pentru prima oară în istoria Animest Bucharest International Animation Film Festival, deschidem un open call pentru animații create de adolescenți! 


În ultimul an, Incubatorul de Animație a crescut o comunitate incluzivă care oferă oportunități de educație alternativă pentru adolescenți în animație, artă digitală și tehnologie. Ne vedem la Animest Bucharest International Animation Film Festival ediția 19 la o proiecție specială creată cu și pentru adolescenți.

Selecția este deschisă scurt-metrajelor animate în orice tehnică și cu orice temă. Acest call este deschis animatorilor adolescenți din România și Republica Moldova. Echipele filmelor selectate vor fi invitate să participe la Animest Bucharest International Animation Film Festival între 4-13 octombrie 2024, în calitate de festival guests.

 

Realizatorii animațiilor trebuie să fi avut între 14 și 19 ani și să fi fost elevi la liceu sau în an pregătitor (prep year/foundation year) în momentul producției filmului.

 

Selecția filmelor va fi condusă de Juriul Adolescenților @ Animest din ediția anterioară, respectiv Paula Benu, Clara Amariței și Zena Pop-Cohuț. 

 

Așteptăm animațiile voastre până la 15 iulie 2024.

 

Înscrie-ți animația aici sau folosind butonul de mai jos.

 

Regulament:

 • Regizorul/regizorii trebuie să fi avut între 14 și 19 ani și să fi fost elevi la liceu sau în an preparativ în momentul realizării animației.
 • Animația trebuie să fie realizată de regizori/animatori din România sau Republica Moldova.
 • Animația trebuie să fi fost realizată după 1 ianuarie 2022.
 • Festivalul acceptă filme animate de orice gen și pe orice teme, cu condiția ca acestea să nu depășească 30 de minute.
 • Înscrierea filmelor se va face până pe 15 iulie 2024; rezultatele selecției vor fi anunțate până pe data de x august 2024.
 • Filmele trebuie să fie însoțite de subtitrare (prin fișiere tip .srt sau .sub) în limba română și engleză, în cazul în care se utilizează o altă limbă decât româna, și, în cazul în care filmul este în limba română, filmul trebuie să fie subtitrat în limba engleză.
 • Nu vor fi acceptate filme care instigă la ură sau discriminare împotriva unor anumite categorii de persoane sau grupuri sociale.
 • Odată făcută înscrierea, nu va fi posibilă retragerea filmului din festival.
 • Regizorii filmelor selectate trebuie să fie pregătiți să ofere informații suplimentare și filmul într-un format pentru proiecție, conform cerințelor.
 • Regizorii filmelor selectate vor putea participa la festival în calitate de invitați.
 • Organizatorii pot utiliza fragmente din filme (maxim 60 de secunde) în scopuri de promovare a festivalului. Informațiile furnizate vor fi utilizate în catalog și pe site-ul și paginile de social media ale festivalului. Filmele selectate vor fi proiectate de mai multe ori în cadrul proiecțiilor Animest.
 • Selecția filmelor va fi realizată de membrii Juriului Adolescenților din ediția anterioară a festivalului, sub îndrumarea organizatorilor festivalului Animest și Incubatorului de Animație.
Înscrie-ți animația!